Ainekset
1,5 dl vadelmia
1,5 dl mansikoita
0,5 dl Herkkutalkkuna-jauhoja
2 dl kuohukermaa
0,5dl maitoa
2 rkl hunajaa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mukaan marjat osittain murskattuina sekä muut ainekset ja nauti yksin tai ystävän seurassa!
Ainekset
1 vähärasvainen maitorahka
1 rkl hunajaa
1 dl kaurahiutaleita
0,5dl Herkkutalkkuna-jauhoja
3dl maitoa
2 banaania
2dl mansikoita jäisinä tai halutessa huoneenlämpöisinä
Lyö kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää haluamiisi laseihin ja nauti terveellinen välipala tai jälkiruoka! Tästä piisaa kahdelle herkuttelijalle.
Ainekset
2,5dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
2dl punaviinimarjoja ja mustaherukoita. Tai niin paljon kuin sielu sietää!
1dl Herkkutalkkuna-jauhoja
0,5dl sokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää loput ainekset. Annostele nätteihin jälkiruokakulhoihin ja nauti yksin tai yhdessä ystävän kanssa! Voit pistää päälle marjoja koristeeksi ja lisää makua tuomaan.
Ainekset
150g kookosrasvaa
2 dl tomusokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
8dl TyrniMuruja
Sulata ensin kookosrasva kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Sekoita hyvin ja asettele haluamiisi paperivuokiin. Laita jääkaappiin jähmettymään ja nauti hetkisen kuluttua!
Pohja
100g leivontamargariinia
1 dl luomusokeria
2 kananmunaa
1dl Herkkutalkkuna-jauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
Täyte
2dl omenahilloa (mielellään itse tehtyä)
Tuoreita omenoita omasta tai vaikka kaverin puusta
Pintaan
Kanelia ja tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota ensin rasva ja sokeri ja lisää sitten munat yksitellen sekoittaen hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Voitele piirakkavuoka ja lisää taikina. Esipaista 5-10 min, minkä jälkeen pistele piirakkapohjaan reikiä haarukalla. Lisää reilu kerros omenahilloa ja sen päälle nätisti omenaviipaleet sekä kaneli. Paista 25 minuuttia ja anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoa vaikka vaniljakastikkeen ja mustaherukkamehun kera!
Pohja
170 g kaurakeksejä
80 g voita
Täyte
400 g maitorahkaa
5 dl vispikermaa
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl Herkkutalkkuna-jauhoja
4 rkl luumusosetta
6 liivatelehteä
Pintaan
1,5 dl vettä
4 rkl luumusosetta
1 dl hyytelösokeria
Sulata voi ja lisää murskatut kaurakeksit. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, sokerit, luumusose ja talkkunajauhot. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivatelehdet tilkassa kuumaa vettä ja sekoita rahkaseokseen, lisää kermavaahto joukkoon. Kaada muruseoksen päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti. Sekoita luumusose veteen, kiehauta seos ja lisää hyytelösokeri. Keitä hetken kirkkaaksi. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun päälle. Koristele halutessasi kermavaahtoruusukkeilla.
Ainekset
2 dl viiliä, piimää, jogurttia tai maitoa
2-3 rkl Herkkutalkkuna-jauhoa
sokeria maun mukaan
Sekoita aineet haluamallasi tavalla ja nauti.
Ainekset
0,5 l mustikoita
0,5 l piimää tai rahkaa
2 dl kuohukermaa
1,5 dl Herkkutalkkuna-jauhoja
0,5 dl sokeria
Vaahdota kerma, lisää piimä tai rahka, mustikat ja talkkuna, mausta sokerilla.
Ainekset
200g suklaata
1/2dl kermaa
3dl TyrniMuruja
vaniljasokeria
Sulata suklaa vesihauteessa, lisää kerma ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Sekoita nopeasti TyrniMurut joukkoon ja jaa leivosvuokiin tai vaikka karkkivuokiin. Myös TalkMurut käyvät reseptiin erinomaisesti! Anna kohmettua viileässä.
Ainekset
1 l vaniljajäätelöä
1,5 dl Herkkutalkkuna-jauhoja
2-3 dl marjoja (esim. vadelmia, mansikoita, mustikoita tai puolukoita)
Sekoita hieman sulaneeseen jäätelöön annosmaljoissa talkkunajauhot ja marjat (saavat jäädä näkyviin raitoina).
Ainekset
1 l vettä
2,5 dl puolukkasurvosta
3,5 dl Herkkutalkkuna-jauhoja
sokeria
Vatkaa haaleaan vesi-puolukkanesteeseen talkkunajauhot. Keitä puuroa n. 5 min ja anna hautua n. puoli tuntia ja mausta sokerilla. (Puuron voi maustaa myös siirapilla tai vaniljasokerilla.)
Ainekset
2 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
2 prk vaniljarahkaa, maitorahkaa tai jogurttia
1,5 dl Herkkutalkkuna-jauhoja
2 dl sokeroitua puolukkasurvosta
sokeria tarvittaessa
koristeluun TalkMuruja
Vaahdota vaniljakastike, sekoita muut aineet joukkoon, makeuta tarvittaessa sokerilla ja koristele TalkMuruilla.