TalkMURU
Talkkunajauhosta valmistettu makeuttamaton kokojyvämuro.
TyrniMURU
Talkkunajauhosta valmistettu makeuttamaton kokojyvämuro.
Röllimuro
Talkkunajauhosta valmistettu makeuttamaton kokojyvämuro.
Herkkutalkkuna-
jauho
Talkkunajauhosta valmistettu makeuttamaton kokojyvämuro.

Ekstruusion kuvaus

Yksi käyttämistämme menetelmistä on ekstruusio. Elintarviketeollisuudessa ensimmäiset ekstruuderit otettin käyttöön noin 60 vuotta sitten. Menetelmää käytetään yleisesti esimerkiksi makaronin ja murojen valmistuksessa. Ekstruusiossa jauhon rakennetta muutetaan paineessa ja useimmiten yli 100 C:n lämpötilassa siten, että vähän kostutettu massa puserretaan suuttimen lävitse. Muutos on nopea, jolloin vitamiinit säilyvät paremmin kuin useimmissa keittomenetelmissä.

Ekstruusion etuja ovat:

  • Parantaa ja nopeuttaa veden sitomista
  • Parantaa makua ja tuoksua
  • Parantaa hygieniaa ja säilyvyyttä
  • Kustannustehokas